Herman Schooljan

Den Helder is een mooie gemeente!

Ik ben geboren en getogen in Den Helder. Met mijn vriendin en zoon woon ik in Nieuw Den Helder nabij de Helderse Vallei, Kanoroute, Donkere Duinen en het strand. Dit zijn enkele van de vele fijne plekken die de gemeente Den Helder zo mooi maken.

In mijn vrije tijd hou ik van sporten, vooral bootcamp en hardlopen. Groepsgewijs sporten heeft mijn voorkeur, zeker na een dag op kantoor vind ik het lekker om in de buitenlucht te sporten met een gezellige groep mensen. Ook loop ik graag met onze hond Jula, een bruine labradoodle.

Op mijn 18e ben ik naar het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) gegaan en heb de 5-jarige officiersopleiding gevolgd. Ik heb daarna gevaren op verschillende scheepstypen. Eén van de indrukwekkendste inzetten was een halve wereldreis van 11 maanden op een Franse helikoptercarrier. Een andere indrukwekkende inzet was nabij Somalië om actief piraterij te bestrijden. Hierbij als eenheid mooie resultaten behaald, maar ook diepe armoede en ontreddering gezien.

Mijn huidige baan is senior/coördinerend beleidsadviseur bij Kustwacht Nederland. Ik ben hier als managementteamlid verantwoordelijk voor de afdeling beleidsadvies. Daarbij heb ik rol van ’leider operationeel team’ bij opschaling van de crisisbeheersingsorganisatie (er kan dus weleens een ‘pieper’ afgaan) en ben ik plaatsvervangend voorzitter van de medezeggenschapscommissie.

Ik wil graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Den Helder en Julianadorp. In 2005 ben ik daarom op 20-jarige leeftijd lid geworden van de VVD. Actief worden in de politiek zag ik lange tijd niet zitten vanwege het vele varen. Dat is nu veranderd en sinds mei 2022 ben ik benoemd als commissielid. Positief, resultaatgericht, analyseren, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen zijn termen die bij mij passen. Den Helder is een mooie gemeente en samen met elkaar maken we het nog mooier.