Zijlstra gelooft in verbinding tussen Noordkop en regio Amsterdam

Halbe Zijlstra was op Den Helder Airport op bezoek bij de VVD Noordkop. Dat leverde een boeiende avond op. Conclusie: Zijlstra deelt de opvatting dat de Noordkop een rol moet spelen om de overvolle metropoolregio Amsterdam te ontlasten. Het was een boeiende avond waar volop werd gedebatteerd.

De komst van de fractievoorzitter uit de Tweede Kamer miste z'n uitwerking niet. Zo'n honderdtwintig inwoners van de Noordkop kwamen er op af; vertrouwde VVD-gezichten, maar ook mensen die zich niet zo vaak laten zien. Ze hadden ideeën, vragen of kritiek; over de landbouw, over de zorg en over de infrastructuur. Die werden door gespreksleider Koen Schuiling neergelegd bij een panel, waar naast Zijlstra bestuurders uit de regio waren afgevaardigd én ondernemer Peter Appel, die dagelijks honderden vrachtwagens de weg op stuurt.

Appel vraagt aandacht voor de infrastructuur in Noord-Holland. Hij heeft waardering voor de inspanningen van verkeersminister Schulz, maar zou meer aandacht voor de regio NHN willen. Vandaar dat hij enthousiast is over de verbinding tussen de A7 (Agriport) en de N9 (Stolpen).

De vele bezoekers waren tevreden over de avond, die werd ingeleid door presentaties over De Kop Werkt! (samenwerking regiogemeenten), Port of Den Helder en Airport Den Helder. Bewondering was er voor de dossierkennis van Halbe Zijlstra en de manier waarop hij die te berde bracht.