Jan Klopstra vertrekt als raadslid

VVD-raadslid Jan Klopstra is met ingang van 1 september benoemd als de nieuwe griffier van de gemeente Hollands Kroon. Hij was daar al werkzaam als ambtenaar onderwijshuisvesting. Deze functie van griffier is erg lastig te combineren met het lidmaatschap van de gemeenteraad van een buurgemeente. Temeer daar Hollands Kroon en Den Helder op veel gebieden nauw met elkaar samenwerken, o.a. in de Regionale Raadscommissie Noordkop (RRN). Jan heeft daarom voor zichzelf de keuze gemaakt te stoppen als raadslid.

 “Wij verliezen met het vertrek van Jan een ervaren en zeer gewaardeerd raadslid”, aldus fractievoorzitter Petra Bais. “Maar uiteraard zijn wij erg blij voor Jan dat hij een dergelijke mooie stap in zijn carrière kan maken en dat de gemeenteraad van Hollands Kroon hem in deze interessante en uitdagende functie heeft benoemd! Wij wensen hem daarom heel veel succes en veel plezier met zijn nieuwe baan!”

Jan Klopstra wordt opgevolgd door Mirjam Dijk, de nummer 5 op de verkiezingslijst. Zij zal in de eerste raadsvergadering na het zomerreces worden geïnstalleerd