Brief van Erfgoedvereniging Heemschut is oude wijn in nieuwe zakken

‘Erfgoedvereniging Heemschut’ heeft een brief gestuurd aan het College over het stadhuis op Willemsoord, maar wat blijkt: de ondertekenaar van de brief is nauwelijks op de hoogte van de inhoud van de brief. Hij heeft zijn handtekening onder deze brief gezet, maar is zelf niet bekend met de situatie op Willemsoord. Na telefonisch contact van de VVD met deze vicevoorzitter van de commissie voor Noord-Holland blijkt, dat de tekst van deze brief volledig is opgesteld door een lid afkomstig uit Den Helder. Deze inwoner heeft al vaker in andere hoedanigheden precies dezelfde teksten in brieven en in de krant laten optekenen over dit onderwerp. Oude wijn in nieuwe zakken dus.

De vertegenwoordiger van Heemschut was erg verbaasd te horen dat hij met naam en toenaam uitvoerig wordt geciteerd op de voorpagina van de Helderse Courant. Hij was niet op de hoogte van het feit dat ‘zijn’ brief aan het College ook naar de pers was gestuurd. Op z’n minst opmerkelijk…

Hij wist verder niet dat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed nauw betrokken is bij de plannen op Willemsoord en dat beide gebouwen al jarenlang leeg stonden. En dat de RCE juist erg content is dat met name het monumentale gebouw 66 nu, na jarenlange leegstand en verpaupering, eindelijk een nieuwe functie krijgt, was hem niet bekend. Want juist dáárdoor blijft dit rijksmonument behouden voor toekomstige generaties, iets wat Heemschut nu juist als haar belangrijkste doelstelling ziet!

De VVD vindt het jammer dat op deze manier voor de zoveelste keer wordt geprobeerd om de plannen voor het stadhuis op Willemsoord in een negatief daglicht te stellen. We zijn blij dat wij de vertegenwoordiger van Heemschut hebben kunnen spreken hierover en hebben hem uitgenodigd om nader met ons in gesprek te gaan. En uiteraard, zodra dat weer enigszins mogelijk is, om langs te komen en zelf te komen kijken op Willemsoord.